Publicaties

Stijgingspotentieellijsten: welke informatie vind je terug?

StijgingspotentieellijstenStijgingspotentieellijsten

GES6 / GEPS

Gemiddeld groeipercentage van de winst per aandeel gedurende de laatste 6 jaar / 10 jaar.

GRV6 / GREV

Gemiddeld groeipercentage van de omzet gedurende de laatste 6 jaar / 10 jaar.

PE

Koers-winstverhouding: verhouding van de huidige koers op de verwachte winst per aandeel van het lopende boekjaar. Een koers-winstverhouding van 10 betekent dat de prijs van een aandeel (of de koers) tien keer de winst per aandeel is. De koers-winstverhouding is een eerste basis om ondernemingen te vergelijken.

PEG

PEG-ratio: de huidige koers, gedeeld door de verwachte winst per aandeel van het huidige boekjaar en deze uitkomst gedeeld door het percentage voorspelde jaarlijkse inkomstengroei. De verhouding van de koers-winstverhouding op de verwachte groei tijdens de volgende 5 jaar.

PEG5

PEG-ratio +5 jaar: de huidige koers, gedeeld door de verwachte winst per aandeel over 5 jaar en deze uitkomst gedeeld door het percentage voorspelde jaarlijkse inkomstengroei. De verhouding van de koers-winstverhouding +5 jaar op de verwachte groei tijdens de volgende 5 jaar.

GRO

Gemiddelde verwachte winstgroei tijdens de volgende 5 jaar, uitgedrukt in percent.

HP

Verwachte hoogste koers de volgende 5 jaar. Ook het eindpunt van de bovenste lijn van het Toekomstig koerskanaal®.

FPP

Toekomstig winstpotentieel: de mate waarin de onderneming in staat is om in de toekomst winst te genereren op een schaal van 0 tot 100. Meer informatie in 'Toekomstig winstpotentieel'.

PIP

Stijgingspotentieel op een termijn van 5 jaar: geeft aan met hoeveel percent de huidige koers kan stijgen om de hoogste verwachte koers gedurende de volgende vijf jaar te bereiken.